Když se pravda rovná se lží

Když se pravda rovná se lží

Anotace: Takový malý ,párbaj' mezi pravdou a lží

Žádná duše není stopro čistá,
ale ani zcela špinavá.
Na dobro je v srdci mnoho místa,
ale i zlu spousta zůstává.

Každý si jen vlastní duši špiní,
každý si svou pravdu uznává.
Nehleď na to, co říkají jiní,
Zjisti sám, která je ta pravá.

Víš, pravdy se mnoho lidí bojí,
pravda totiž je i bolavá,
zato ale nikdy není dvojí,
lež však spoustu podob uznává.

Snad proto k ní tíhne více lidí,
klamu tak ustupuje hlava.
Kdo chce to, co se lží uvidí
Skončí stejně - krutě prohrává.

Lež na prsty do publika píská,
pravda v koutku sedět ostává.
Kdo ji najde, ten na ceně získá,
mnohdy ale bláznem se stává.

Nač se hnát za pravdou, jíž je málo.
Hlupák je ten, kdo ji zastává.
Lež je kapsa, o níž se mi zdálo,
ve snu však nebyla děravá.

Náš život je vlastně plný záhad,
nestyď se jim dívat do očí.
Lež je síla, jíž se omotá had,
a jen pravda ho zas odtočí.
Autor Mr.George, 03.10.2005
Přečteno 336x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pravda a lež... a není to jedno?
Třeba záleží jen na úhlu pohledu...
Mnoho lidiček už podívání spletlo...
Jen intuice může říct "poznat dovedu"...

10.11.2005 21:28:00 | Cecilka

Jj..moc pravdivé..

04.10.2005 06:12:00 | makretka

Stále totéž je to - kdo a z koho
od úsvitu lidstva po dnešek
pravda je jen jedna
za to lží je mnoho
možná víc než tašek na střeše
Je to stále totéž a boj neustává
divnou přesilovku v duši hrajeme
která strana lže a která je ta pravá,
řekni, co je zjevné a co tajemné...

03.10.2005 20:41:00 | Branwen1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí