O Samhainu

O Samhainu

Anotace: Samhain: Keltský nový rok, den, kdy se svět živých prolne se světem mrtvých...

Sbírka: Noční vítr

Ach, mocný druide,
pros za nás nebe i bohy.
Ať prší a fouká.
Ať mokrá je louka.
Ať mokré jsou cesty.

Pros za nás mrtvé i živé,
hej, druide, hej hou.
Ať sklání se k zemi,
sám mezi všemi,
kdo neví, jaký čas přichází.

Pojď, starý druide,
ať nám požehnání dají.
Přes bílý sníh a krutý mráz.
Ať zima nezhubí nás.
Ať zima odejde včas.
Autor Willou, 01.02.2009
Přečteno 374x
Tipy 4
Poslední tipující: E., Markéta Hl., Churry
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nj..šak už du..

Druid

28.02.2009 08:43:00 | Bean

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí