cesta?

cesta?

Nevykvetlá květina,
dnem, nocí se protíná,
v zemi nikoho,
klopí zrak,
už zase je tu
- ten temný mrak!

Krůpěje potu,
ze strachu rána,
neplač už - nejsi tu sama -
do země zabořený pohled
tam, kam nikdy jsi nedohléd,
tam - usíná bolest

Pár bodlin v srdci,
plešatý květ,
falešný úsměv - stesk -
co mám ti povědět?
PRAVDU!
Tak mi ji ukaž, kde se skrývá...

Nepoznané city,
život s dotěrnou múzou,
na hřbetu nosící,
za sebe se stydící
- předsudky
...hm, možná

Bod mrazu a ranní rosa,
další den, kdy půjdu bosa,
bez kompasu
snad, jen do Cansasu
s nadějí, marnou,
mé pocity prahnou!

Uvadlá květina,
jenž nikdy nezrodila se,
usíná upadle na břehu cesty,
mezi zapadlými městy,
- Radostí a Smutkem -
pomíjivě...
Autor padající do neznáma, 01.02.2009
Přečteno 246x
Tipy 6
Poslední tipující: Oťas, lucajda89, Psavec, Lenullinka, Paulín
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Každý z nás cestuje
mezi radostí a smutkem.

Zvláštní předvídavost v tvé básni je.
Teď cestuj k radosti.

01.02.2009 20:29:00 | Paulín

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí