Papierový zámok

Papierový zámok

Anotace: ..odolný voči mrazu, vetru, dažďu.. hnevu aj nenávisti.. sebectvu, zrade, podvodom aj žiarlivosti.. ale čo ak ho zničí úprimnosť?

-
Drowning pool –Tearing away
http://cz.youtube.com/watch?v=UAqIDysOcZQ
-

*

Na koži počujem
Prítomnosť ťaživého ticha
Keď odbíjajúce minúty
Ťahajú za sebou
Minulosť zabudnutú
V lístí spadaného jaseňa
Farby prezretých klasov
Zo strýkovho poľa
Zaroseného krvavými slzami

Očami cítim
Bodajúce iskierky rána
Keď nenásytné slnko
Opäť vynucuje si vládu
Nad vychladnutými túžbami
A svetom plným bláznov
Čo aj tak nikdy neprestanú
..veriť

Vo vlasoch vidím
Nebeskú znesvätenú žiaru
Keď popreli sme aj svoju česť
Zasypanú prachom pokrytectva
A slobodu predali sme
Priekupníkom s citmi
Za instantné ľudské teplo

V prstoch si rozfúkam
Zvyšok predvčerajšieho sna
Kým všetci okolo mňa
Ešte sa túlajú v klamstvách
Neoriginálnych sľubov a rád
Ako (pre)žiť všade a lepšie

Na hrudi stále nesiem si
Špendlíkmi pozliepané srdce
Kým ty si to svoje dávno zahodil
Medzi recyklovateľný odpad
..vraj už bilo nejaký ten deň po záruke

Po vlastných nohách kráčam
Pomedzi mätúce turistické značky
Kým život ešte neuzavrel
Aj poslednú slepú výpadovku

Na prstoch aj tak nenájdem
Prastaré letokruhy
Čo by mi prezradili správny smer

Preto z hlavy radšej vyhodím
Zhrdzavený návod na (po)užitie

A na perách postavím si ešte jeden papierový zámok

(aj keď viem že zbytočne)

*
Autor lennerka, 03.02.2009
Přečteno 298x
Tipy 13
Poslední tipující: Holis, Bíša, okapovaroura, její alter ego, Psavec, Rbb, Petbab, enigman
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí