Existencialistická próza o dekadentní básni Orlího nosu se zlatými vlasy

Existencialistická próza o dekadentní básni Orlího nosu se zlatými vlasy

Anotace: Pouze pro vnímavé žaludky.

I.

aha
chtělas lásko
slyšet něco o sobě
hůů
wraauu

příliš mnoho světla
pro oči zdegenarované městskou zástavbou
periferie rostoucí do polí
dům vedle domu s tajemnou souvislostí smyslu

příliš mnoho nepocítěné vůně
pro rozcitlivělé nozdry
potrhané anonymitou šedých odpolední

příliš autobusové silnice
a kopretiny u škarpy
a lány obilí a dálnice
a deprese

aha chtělas slyšet něco o sobě
tak tedy orel slétající na kořist
brutalita nezodpověditelné touhy po něžnostech

II.

stojím s tulipánem
odmítnutý na louce

zpívám blues
o popisném čísle tvého domu

napodobuji směšné tragické hrdiny
z Kačera Donalda

ve svých pohřebních myšlenkách
na zlé slunce

a do modročerného jezera
házím tu kytici

se západem fialového slunce
do mých kroků k domovu

III.

moje existence
beze smyslu pro báseň
se potýká s

tím v čem existuje
je držena
proti své vůli

a nelze básní vyjádřit
zbraň
s kterou by se do toho střílelo

IV.

hůů
wraauu
Autor ludmil, 03.02.2009
Přečteno 344x
Tipy 8
Poslední tipující: Koskenkorva, CorrimsonTom, prostějanek, kokeš od pana krbce
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

inu, asi máte pravdu, já jsem jen upřednostňoval kvantitu před kvalitou, ale asi bude lépe, když přebytečné sloky smažu.

04.02.2009 19:33:00 | ludmil

to se nám líbí, mladej pane. zvlášť teda část I (a IV, samozřejmě)...ta by mohla být aj sama o sobě, dočista osamocená na tom modrým pozadí. tedy, podle robotů, KDyBy jsi to tak býval chtěl udělat, jakože nechtěl.

03.02.2009 22:29:00 | kokeš od pana krbce

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí