Dvě přeslice

Dvě přeslice

Anotace: Toto vyprávění jsem zplodil pro dvě mlaďůčké kamarádky z práce, jež byly zrozeny v kerském lese.

Dvě přeslice / Ami /

V Hráďu, kdež hustý les,
jež plný jest žabích ples,
zakroužily vrány dvě kdys,
co přinesly, nebyl to hmyz.

Co křičelo v zobcích jejich,
byl to pláč, či dívčí smích,
tu přibylo řádků rodících,
v hradištských těch matricích.

Rostly, rostly mlaďůčké přesličky,
poctivě vlhčily svoje plenčičky,
a jak v tůních měnila se žabička,
udála se v růstu mrška chybička.

Ta světlejší,byv lépe sycená as,
sochařovi modelem podrží zas,
v dušičce myšlenky se jí honily,
jak nesmrtelné budou její mohyly.

Mundůry, stejnokroje a vejložky,
vždy vábily její mrštné nožky,
výběr mantlů byl velmi složitý,
i když šohajkům padl jako ulitý.

To tmavší, druhé holátko,
rostlo zcela jinak drobátko,
i když vlhká její plenčička,
tělíčko to, jen samá kostička.

Že hrudníček je jaký jest,
pro mnohé veliká to čest,
šohajkům to vůbec nevadí,
jiné trakty to zcela nahradí.

Věřme tomu,že nakonec
to děvče potká hodný mládenec,
aby nad lesem plným žabích ples,
nekroužil jen černý krkavec.

A tak do hradištské té ulice,
přibyly dvě různé přeslice,
jedna sošná, druhá tenká.
jedna Eva, druhá Lenka.
Autor Kars, 04.02.2009
Přečteno 328x
Tipy 4
Poslední tipující: Házté, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mně to přijde jako tvoje nejlepší dílo, ale co se rýmuje nemá na Literu úspěch, Literu vládně Bíša a ten když napíše "okurka je jako dřevo" dostane miliardy tipů a pochvalnejch komentářů, takže příště, Karsi, napiš:
Vokurka je jako dřevo...;)

18.07.2010 22:00:00 | Corsica

Je to zajímavé, čtivé, myšlenkové... hmmm, nezvyklé, ale to možno temu právě dává to kouzlo.

07.02.2009 20:55:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí