Ohnivá

Ohnivá

Anotace: ...Ještě je ti zima?:D

Je ti zima?
Zkus si představit rozpálenou poušť,
velbloudy, kteří s úlevou prochází oázou,
rudé paprsky na tvé kůži udělají spoušť,
jsi rudá jak indián, tvé ruce horké jsou.

Máš zkřehlé prsty?
Jsi ohnivým plamenem a spaluješ stromy,
před tvým žárem každý utíká do dáli,
já tu však stojím dál, miluji pohromy,
vím však, že mne tvůj pohled nespálí.

Máš v očích ledové kry?
Přitul se ke mně, budu tvou peřinou,
povím ti slova, která slyšet teď chceš,
nechť mé ruce zlé mrazy zaženou,
schoulená v mém náručí pokojně usneš.

Klepeš se mrazem?
Vžij se do představy, že jsi pouhou jiskrou,
poletuješ si v ohni a cítíš jak sílíš,
nikdy nepoznáš dlaň studenou a mokrou,
pouze se ochladíš, když hoříš příliš.
Autor démon zatracení, 05.02.2009
Přečteno 297x
Tipy 10
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, Dívka s perlami ve vlasech, lucajda89, Lilly Lightová, Kapka, Veronikass
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

oooooo...delikateska:))..mooooc se mi líbila, škoda že takových lidí není na světě moc...béééé:((

06.02.2009 14:07:00 | DalfaSalfa

ST hrozně se mi to líbilo !

06.02.2009 13:49:00 | Lilly Lightová

nikdy nepoznáš dlaň studenou a mokrou,
pouze se ochladíš, když hoříš příliš.

tohle je nejgeniálnější dvojverší z celé básně.

05.02.2009 19:27:00 | Lisa Kloboučková

Krásné. Ledové kry v očích, které svými slovy rozmrazíš... to je moc hezké... :-)

05.02.2009 12:26:00 | Veronikass

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí