Otázka existence....

Otázka existence....

Anotace: ...a třeba vážně nejsme sami...

Slunce zhasla,
ztichla země,
světla jasná
budí ve mně
zvědavost a pozdvižení.

Byl-li, je a nebo není
další život ve vesmíru?
Pouze my jsme předurčení
obývat tu černou díru?
...ve středu všech galaxií
- ukáží jen desetinu,
zbytek lidským očím skryjí.

Jak čas míjí,
dřímá země,
světla jasná
budí ve mně
trochu smutné pousmání.
Je nás tolik,
přesto sami.

S radostmi i útrapami,
od počátku svého běhu,
věčná božstva uctíváme,
v existenčním koloběhu
žijeme a umíráme.
Generace s generací
rodí se a pak se v čase
v prach obrací
zas a zase.

Slunce vyšla,
vstává země,
světla jasná,
skrytá ve mně,
dále svítí,
zapojím se
tedy věrně
do stálého cyklu žití.
Třeba vážně nejsme sami
s naší zemí pod hvězdami...
Autor Flamy, 05.02.2009
Přečteno 322x
Tipy 11
Poslední tipující: Human Shadow, gentoo, Mademoiselle Drea, Holis, enigman, Psavec, Mbonita, Mannon
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zas trochu jiná,uvítávám:)

21.02.2009 23:23:00 | Human Shadow

určitě...

05.02.2009 22:53:00 | enigman

Myslím, že sami rozhodně nejsme.

05.02.2009 22:41:00 | Psavec

Tak ta se ti vážně povedla...:)

05.02.2009 19:30:00 | Mannon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí