Velehrad

Velehrad

Anotace: ,,

Umím číst z mraků
z lógru i láku
jak z jízdních řádů
tím čtením kradu
osudy z dlaní
jsem poutník z Velehradu
co na mši ranní
přišel za ní
už po deváté
nanebevzatou
tu paní Máňu
co civí z rámu
bez mrknutí
o pouti tady není k hnutí
a klidu k rozjímání.
Tak tu tak stojím
u svý Máni
v to tichý ráno
a marno kolem nás
přez vitráž chrámu
jak oko z řas
zírá do světaklamu
Autor zenge, 05.02.2009
Přečteno 368x
Tipy 14
Poslední tipující: židle, monterka, Holis, labuť, enigman, Psavec, Veselý Drak, Flamy, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrá báseňka.

05.02.2009 22:31:00 | Psavec

Velehrad, Modrá, Uherské Hradiště - kraj mladého věku
obraz Buchlova v rudém podvečerním slunci .-)Dík za vzpomínku

05.02.2009 20:40:00 | Veselý Drak

...dobrá podání

05.02.2009 20:21:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí