Loučení

Loučení

Anotace: ...

Ach kdybych uměla psát básně,
v čem bylo by to jiné?
Snad uměla bych zachytit,
co z duše se mi line -
tu vůni, ten zvuk, nářek, smích,
který probudil se k životu,
když potkala jsem tě na odchodu.

Najednou ptám se, kam cesta vede,
právě když stojím uprostřed.
Semínko vyrostlo už v strom.
A já nemohu zůstat na předchozí stránce.

Najednou pochybuji?
Obávám se mlhy?
Odkdy se bojím skočit do propasti?
Copak už nerada padám?

Trpělivost, odevzdanost, víra.
To chce mě život naučit?
Mám proti proudu plout, polykat slanou vodu,
bojovat s větrnými mlýny?

Ne, uvěřím divokému proudu
a s mořem splynout i mé slané slzy.
Ale co jiskra, kterou jsem chtěla rozdmýchat?
Přetrvá? Nebo uhasne?
Racci napovězte!
Autor Eventris, 06.02.2009
Přečteno 276x
Tipy 1
Poslední tipující: Jana M.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí