Do dětství...

Do dětství...

Anotace: ...

Do polí,těch zlata klasu líných,
zvedající vítr ze tvých řas,
utratily vzpomínky se jiných
z kapes dětství,silou jeden ráz.

Skrz vánicí tunou jisker sněhu,
probouzí se mysl beze ztrát.
Zrna dnešní vyklíčila v něhu,
jež chtěla se s dívčí ústy hrát.

Do lesů,těch vůni modřin dechu,
kde s břízy spol roztančily pás.
Teplé srdce v hrsti ledu plechu
si kamenem rozhořelo vaz.

Hrou jezerní třpyt zrcadel stínu,
každé léto jeví cizí tvář.
Nevyčistí pokrytectví,špínu,
na dno sáhne poctivec i lhář.

Do koryt,těch rozvášněných davů,
v nich naposled zazněl dětský hlas.
Do pramene zpátky umýt hlavu
zatoužilo mnoho jistě z nás.
Autor Zdenek, 06.02.2009
Přečteno 284x
Tipy 17
Poslední tipující: Marfuša, fab four, Holis, NikitaNikaT., Květka Š., Psavec, Mbonita, nejsembásník, sondulacek, Churry, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vzpomínky promítám jak němý film
s klukama na stromě hrála jsem prim
krásné jsou vzpomínky,mládí je pryč,
do srdce ukládám od dětství klíč

Díky za vzpomínání ...

06.02.2009 18:04:00 | nejsembásník

Díky za krásný návrat do dětských let.

06.02.2009 16:04:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí