Poslední cesta křižákova

Poslední cesta křižákova

Anotace: Pouhá myšlenka, která prolétla mi ve chvíli zasnění hlavou.. za komentáře děkuji

V písku bořící se koní nohy,
v třmenech pevně boty drží,
stehny silně objatý koně bok,
na hřbetě hrdý to chrabrý hoch.

Brnění v slunci blýskajíc se třpytí,
pod ním nezkrocené srdce buší,
hledím v dáli upjatý,
v horizontě ztracený.
Patou pobídnutí prudké,
vpřed s vervou a nadějí,
s vírou v duši,
v ruce meč.

Kupředu naplnění cesty daleké,
blíž odpuštění, v místě vysněném,
k cíly svému blížíc se hned.

Vřava bitvy v uších zalehlých,
křik mužů na zemi raněných,
čepel krví pokrytá,
naděje v mysli ukrytá,
ona ztrácí se v dětských těch hrách,
obrací se v prach.

Leštěné kopí
a smrt kráčela tmou,
hle na konci cesty viděl jsem světlo
a v uších,
zazněl mi pradávný zvon.
Autor Gabriel17, 06.02.2009
Přečteno 347x
Tipy 6
Poslední tipující: greapy, SvenHassel, Jamesow, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zvláštní, že verš, který tě napadl jako první je až na konci :-) je to moc hezký a připomnělo mi to 300 - Termopyly :-)

06.02.2009 22:08:00 | Jamesow

...jde to :-)

06.02.2009 21:29:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí