O hadu z ráje

O hadu z ráje

Anotace: Jak dopadl Adam s Evou? Stali se nesmrtelnou příhodou biblickou pro báseň lehce komickou.

Čert ví, jak to v tom ráji bylo
a co vyhnání způsobilo
a zda je Eva na vině
a Adam zíral nevinně?

A jestli had, co tam hrál,
že zůstal tam, nepředstíral?
On první by měl dostat trest,
za to, že Evě vnukl lest,
že našeptal jí návod k tomu,
jak se zbavit pohodlného domu.
A Adam, že byl přívěskem
v tom dění vpravdě nebeském?

Když se tak kouknu po světě,
hadů vidím v každém koutě,
co šeptávají do ouška
a bývá to životní zkouška,
co následuje po ráji.
Zlo had si lehce obhájí!

Já vidím to asi tak,
že had, ač nedostal na frak,
patrně vlezl do Adama
a jeho kousek mezi nohama,
dál řádí tady na světě,
na naší modré planětě.

Ta síla jeho ocásku,
co si tu hraje na lásku,
by mohla zrovna pastí být,
do které láká spálit cit.

A tak ten malý výčnělek,
co dává ďáblu výdělek,
zakývá světem sem a tam,
Adama nosí k výšinám.

Kdo by to řek', tak malá věc,
bude mít slovo nakonec.
Autor anerinov, 08.02.2009
Přečteno 338x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí