Přichází změna

Přichází změna

Anotace: s historickým nádechem

Nová hora vyvstala z povrchu,
tehdy slyšel jsem padnout
poslední labuť.
Kejhala, když ji ubíjeli,
jako všechny.
Když do pece je pak házeli,
ani necekly.

První rytíř pozbývá své paní,
ona zadaná je,
už není k mání,
jen čest mu zůstala,
opřen o ni čeká sudbu.
Nepřichází.

Podle vlasů nebožtíkem, ne pánem,
podle hlasu alpským kmánem.

Nečeká porážky zbloudilý rytíř,
koně hladí
a do světa si razí cestu
dřív, než to skončí.
Jak zbabělé.

Jezerní pana čeká nového Artuše,
kdy se objeví?
Přijede ozbrojen nebo pln něhy?
Slovo je silnější než meč.
Autor Andronikos, 10.02.2009
Přečteno 365x
Tipy 1
Poslední tipující: Petrik78
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí