Pohádka

Pohádka

Anotace: Asi každý člověk nakonec dojde k přesvědčení, že ,,život není jako pohádka"...

Vyprávěj mi, mami,
ty pohádky
–co mám tak rád!
To říkal jsem,
když za soumraku
mé dětské oči
ne- a nechtěly jít spát.

Tenkrát byl jsem malé dítě
a pohádky
- ty krásné fikce,
jež po zlém ději,
dobře skončily,
jsem poslouchával rád.

Z matčiných úst
zněly libě,
jak ze svých rtú
slova pouštěla.
Pak má víčka zavřela se
-klidně,
v domnění, že pohádka vždy dobře končila.

Však spal jsem spánkem naivních.
Ty krásné konce mne ošálily
a kolem plynul život
toužící po prázdných nadějích
jež nikdy se nesplnily.

Vždyť život není jako pohádka
na poslední cestě
prohraný je konec
a starý závěr pohádek
-proměněný životem
jestli neumřeli, trápí se dodnes.
Autor Maleski, 10.02.2009
Přečteno 247x
Tipy 3
Poslední tipující: Lilly Lightová, Zdenek
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Supertip! Kéž by život byl tou vysněnou pohádkou, ale nyní je doba, kdy trápení opravdu mnohdy převažuje nad radostmi. Báseň byla krásná.

10.02.2009 20:27:00 | Lilly Lightová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí