sub specie aeternitatis

sub specie aeternitatis

Anotace: ... vieme... vieme?

na periférii dňa sú obrazy už rozmazané
v tvári jej badať únavu
a úľavu
hudobná skrinka hrá hlúpu odrhovačku
dokola a dokola a dokola
nazbláznenie
len jej to nevadí
pozoruje vás prižmúrenými očami a špúli ústa
v štrbinách zreničiek je iba váš bezfarebný obraz
až na sietnici
kde ste hore nohami dávate aký taký význam
nesplývate
statočne
a zbytočne vytláčate balvany do kopca a dočahujete ovocie
iba o tom ešte netušíte
že aj vo večných hodinách môže zastať čas
robíte si miesto, ktoré nikdy nevyplníte
nedokážete to
neustále kamsi chvátate
vädnú kvety, šuští naškrobená bielizeň a vonia káva
*
*
*
z hľadiska večnosti (všetko) nepodstatné
Autor sophia92, 10.02.2009
Přečteno 321x
Tipy 24
Poslední tipující: kikis, jedam, 5thelement, Holis, zlomeny srdce, fab four, Bean, enigman, Romana Šamanka Ladyloba, labuť, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

takže Sizyfos v každom z nás? no áno, máš pravdu

14.02.2009 01:41:00 | zlomeny srdce

z hlediska zivota...
jen mavnuti kridly..
a hora marnoti..
a v ni..
lidstvo bydli..

a jedno ti poviem..slovenčina sa mi páčí..
len škoda ze som taky non lingvista :))

želám len to podstatné..

13.02.2009 18:18:00 | Bean

...za ST

10.02.2009 21:49:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí