Třpytivé démanty.

Třpytivé démanty.

Anotace: Nehledej velké bohatství, ale takové, jakého můžeš nabýt spravedlivě, užít střídmě, rozdat vesele.Jen tak nalezneš mír duše a můžeš opustit tento svět s klidnou myslí.

Sbírka: Na křídlech andělské touhy.

Třpytivé démanty
na lístcích, větvičkách,
blýskavé perličky
na tenkých šňůrečkách.

Ráno je navléklo
na nitky pavoučí,
do třpytu odělo
i stvoly bodláčí.

Co to jen vyvádí
kazisvět bosý?
Svou ostrou kosou
ty skvosty teď kosí.

Všechny ty cennosti
odváží ze sadu,
vždyť přece krávy své
nenechá ohladu.

Před jinou hodnotou
čapku svou smeká.
Nad perly démanty
cení si mléka.
Autor ota.pé, 11.02.2009
Přečteno 269x
Tipy 7
Poslední tipující: ota.pé, Psavec, labuť, 6thSun, Mbonita, Markéta Hl.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí