Naplněné proroctví

Naplněné proroctví

Anotace: báseň inspirovaná fenoménem Star Wars

Z velké lásky velké chyby se dopustil,
když na temnou stranu se odvrátil,
velkou bolest sobě i druhým způsobil
a svou milovanou tím zahubil.
Však ještě naděje přetrvává,
hluboko v něm dál dobro zůstává.
Jeho starý učitel stále věří,
že proroctví se vyplní
a jeho učedník sithy porazí,
věčnou svobodu a mír, tak nastolí.
Také nejlepší z mistr doufá,
že syn vyvoleného v Jediho vycvičit se dá
i jeho sestra, galaxii zachránit pomáhá.
Že jsou sourozenci a děti lorda Vadera zatím neví,
však po čase pravdu zví a hrůzou se vyděsí,
odhodlání k boji tím ale nezhasí.
Zvolna už vskáza sithů se blíží,
Luk právě na svůj největší boj míří,
do míst, kde jeho otec sídlí.
Dlouhý boj svádějí,
lidé teď úzkostně k nebi hledí
a za vítězství se modlí.
Tu náhle velké ticho
do rozléhajícího hluku proniklo,
to se vyvolenému srdce láskou opět zalilo.
Svůj meč k vůdci sithů namíří
a za krátko mu smrtelnou ránu uštědří
a hrůzu zla tím zmaří.
Jak zlo padlo,
právě slunce vstalo
a věčný klid všem dalo
Autor Skalka, 11.02.2009
Přečteno 398x
Tipy 7
Poslední tipující: enigman, Mbonita, Jarin Kalin, Kubino 2, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Yoda navždy! :-D

11.02.2009 13:55:00 | Jarin Kalin

Dobré, líbí se mi to... zajímavé, čtivé :o)

11.02.2009 13:34:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí