Táta- moje autorita

Táta- moje autorita

Anotace: Tohle je básnička pro mého otce. Za všechno mu patří můj velký DÍK!. Líbila se mi, tak jí tu taky i mám! Tak jen doufám, že se bude líbit i Vám...

Říkáš že ti chybí bezpečí, ale velká holka přece nebrečí!

I když jen vzpomínkou, i tak tě může hřát,

že jako malinkou, měl tě tvůj táta rád!

Osud je vrtkavý, stejně jak štěstěna,

že se to nespraví, myslíš to znamená?

Nesmíš si zoufat, mesmíš být sklíčená.

Nenechej bolest svou, jenom tak bez jména!

Obrň se jistotou, jen sama v sebe,

s panenskou nahotou, prozkoumej nebe!

Ač třeba nezdá se, je všude kolem,

v uzené klobáse, pod starým stolem.

A když se zadíváš, hrdě a bez ostychu,

jak život prožíváš, na každý z okamžiků.

Musí ti vyvstanout, hluboko v mysli,

jak na tvou dušičku, tvůj otec myslí!

Pyšný je určitě, pořád tě střeží,

říct ti to nemůže, stačí že věří!

Věří že sílu máš, kořínek tvrdý,

moc se mu podobáš, proto je hrdý!

Tak už tu nesmutni, nebo se usoužíš,

ukaž co v tobě je, ni víc už nedlužíš.

Chyť život za vlasy, projdi se přírodou,

obdivuj ty krásy, co drží tě nad vodou.
Autor Hejdy, 11.02.2009
Přečteno 507x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, nejsembásník, Caracol
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

skvelá básen, perfektne vyjádrené city.. líbí.. ST

11.02.2009 15:12:00 | Caracol

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí