Nemá..

Nemá..

Anotace: .. srdce

Nemá v hrudi srdce
je tam sama duša
nemá nič -
je divoch
z vesmírneho buša
primitív a odľud
lieta kade tade
zvyknutý sa túlať
v absolútnom chlade
ani s vyšším IQ
ani inak vábny
na pôvod z hviezd nemá
dôkaz rukolapný
keď chce ako Tarzan
šeliem v tme sa nebáť
stačí zahulákať
- počuješ hlas z neba?

Do súhvezdia Leva
dávno sa chcel pozrieť
v ňom na Cor Leonis
pristál priam uprostred
sú tam pohodené
srdcia
veľké, malé
odhodí to svoje
tak podobné skale
keby azda mal to
nové srdce stratiť
hodlá kvôli nemu
na ruby obrátiť
celý vesmír, ba aj
iné šrotoviská

báseň ďalej mlčí..
(kto vie
kto ho získa?)
Autor Petbab, 11.02.2009
Přečteno 378x
Tipy 22
Poslední tipující: PIPSQUEAK, pavlis, Holis, sophia92, enigman, Lota, janewe, Simísek, NikitaNikaT., Mišiačik, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

...mám ráda Tvoji hvězdnou poezii...asi už jsem Ti to psala... :-)

12.02.2009 00:13:00 | Lota

Báseň říká víc, než si myslíš...

11.02.2009 23:16:00 | Simísek

:o) pěkné verše...

11.02.2009 20:58:00 | NikitaNikaT.

mám na teba takú otázku: prečo už nemáš dávno vydanmú Zbierku básní?

11.02.2009 19:56:00 | Mišiačik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí