Jiří Wolker

Jiří Wolker

Anotace: Věnování pro....

Zde leží Jiří Wolker, básník, jenž miloval svět
a pro spravedlnost jeho šel se bít.
Dřív než moh srdce k boji vytasit
zemřel, mlád dvacet čtyři let.
To jest psáno na náhrobku muže.
Muže který světu přinášel jen růže.
Když černota zastínila jeho srdce,
z chlapce, stal se muž.
Muž jenž obohacoval nás myšlenkami svými
své city vyjadřoval pestrými rýmy.
Jako strom v životě stál,
život jeho, obestřel černý šál,
on však pořád stál dál.
Nikdy nepolevil, nikdy neustal,
psát v těžké hodině nepřestal.
Smrti se nebál.
I-když už není mezi námi,
jeho duch žije semnou, s vámi.
Bude vždy mým vzorem.
Muž silný,
TO je Jiří Wolker.
Autor Martin Flídr, 13.02.2009
Přečteno 309x
Tipy 3
Poslední tipující: Zdenek, Mounkey
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherné..

13.02.2009 21:29:00 | Zdenek

Musím dát ST!Básník Jiří Wolker byl pro mě velice silná osobnost...jeho básně miluji...Ty jsi mu věnoval jednu z nejhezčích, co jsem kdy četla...Ale tuberkuloza ho porazila a nejlepší básník umřel mlád, dvacet čtyři let...

Perfektní!Děkuji

13.02.2009 20:27:00 | Mounkey

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí