Společně až do smrti!

Společně až do smrti!

Anotace: Asi smutná básnička o přátelství jedné dívky a jejího koně.Básnička o velkém přátelství člověka a koně.. Nevím ani jak mě to napadlo, sama jezdím na koni a neumím se představit, že bych se s ním musela loučit...

Když se vítr prohání
vesele si zpívá
koně v sedle pohání
dívka a smutně se dívá...
Její poslední projížďka na jejím koni
chtěla by si ji užít
ví že otec tohle udělal pro ni
ale ona by si přála nežít...
Musejí se stěhovat do velkého města
za školou a prací
a tím se jí ke koním uzavřela cesta
a stále stejný sen se jí vrací...
Zatím co tak přemýšlí
a koník cválá
a na co jeho jezdkyně myslí si lehce domyslí
cítí její smutek,právě ví že už to nezvládá.
Projeli lesem i vysokou trávou
ocitli se za mostem i za vesnickou bránou.
Slzy dívky padají
na zem a mění se v rosu
po tvářích jí ztékají
na obličeji a vytvářejí prapodivnou osu...
Zjistila že zabloudila, neví kudy zpět
bojí se stínů
chtěla by vědět hned
proč její vraník správnou cestu minul.
Zná ji přece
vždycky ji dovezl domů
dokonce i tenkrát co si zranil nohu
slyší vodu asi dojeli k řece.
I když si nevzpomíná že tu nějaká teče
pobídla koně
aby nabrala vodu pro ně
oba mají žízeň, přece!
Dojeli až skoro dolů
ale když chtěla seskočit
podvrtla si nohu
nemohla se přetočit.
Nakonec vstala, ale znova spadla
tentokrát do vody
rozedrala si boty
neuměla plavat, chvíli se o život prala.
Koník šel jí na pomoc
ale byl tam silný proud
dívka stačila ho naposled obejmout
a víc ničeho nelitovala.
Oba zemřeli ale byli spolu
všem však bylo záhadou
proč nedošli k molu...
Ještě před tím než se tohle stalo
přesně tohle se dívce zdálo.
Její otec se přestěhoval
ale navždy toho litoval
protože kdyby se nemuseli stěhovat
mohla by se dcerka usmívat...
Společně zemřeli
i teď jsou spolu
vždyť se tolik milovali
a teď oba šťastní jsou zase spolu!
Autor Ladyelf, 13.02.2009
Přečteno 496x
Tipy 2
Poslední tipující: Willou, Kapka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dík, Tvoje chvála mě těší ;)

16.02.2009 08:54:00 | Ladyelf

Páni, tak to jsem od tebe ani nečekala...za prvé, tak dlouhou básničku a za druhé-vžyť ty bys z toho mohla udělat i povídku!! Moc hezké-taky máš ode mě tip!

14.02.2009 22:08:00 | Willou

Děkuju Ti moc to pro mě znamená ;)

14.02.2009 16:00:00 | Ladyelf

Tip za koně a lásku k nim, o které tak hezky píšeš.

14.02.2009 02:14:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí