Večerní nostalgie

Večerní nostalgie

Anotace: Smutný nářek nad tichým večerem kdy jsem si uvědomil, že nebýt sám je prokletí které si vybere svou daň ve chvíli kdy příjdete o ruku v dlani, která vám dává příslib bezděčného souznění...

Když mládí ve stáří se shlíží
a stáří v nevinosti tiší svůj žal,
pak vzhlédni, vždyť jak často
může obyčejný člověk dohlédnout dál,
než na pokraj svých snů.

Tam šumí příslib dalších dní
v zasmušilých šedých dálavách.
Tam cinkot spících perel na pavučinách zní,
kde v dešti směl bych s Tebou stát,
či s ozvěnou bloudit září na řasách.

Být starcem, co v křečích prsty svírá,
předtím než jak dítě naposledy zapláče,
to osudem mým státi se má.
Na počátku přec starý, v očích naděje mi zmírá,
když v dešti osamělý musím být.

Jako blednoucí stín, stráž cizího štěstí
pro svou duši za rámem pláči
A s jitřními paprsky do smutku mrholení skáči
se zavřenýma očima.

Vždyť v dešti nepoznáte co lidem teče po tváři...
Autor Adrian, 15.02.2009
Přečteno 321x
Tipy 6
Poslední tipující: Gyllien, Unyle Pěl, takova, Káňátko
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc hezké

29.07.2009 22:17:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí