Úspěch

Úspěch

Anotace: ...nebo jenom spěch?

Úspěch, prospěch, nádech, výdech, spěch...

Železo žhavé za tepla má se kouti...
Nedokuji-li jej včas, svět se se mnou zhroutí...
Doběhnout čas lze jen nesnadno...
Víc než hlad trápí mě, že nevím co bych dříve jed...
Více než chlad, nevím co bych na sebe nejlíp vzal...

Zakrýt nahotu prý nestačí...

A tak natahuji den a zpomaluji tikot hodin...
Jako by záleželo na tom, kde budu za chvíli...
Vše tvořím a vše ničím jako bych měl moc...
...a přitom jediné co mě čeká je konec...
A odvracím se od zástupu spodin...
...podivně nechápajíc ty jež z mála času nešílí...
...polosvětlá šmouha slunce na obloze neoddělí den a noc...

...není už pravda, že na konci zní zvonec.

Konec a začátek splynul docela v jeden kruh...
...no spíš kolotoč rozmazaných okamžiků...
...a opájím se rád jako všichni tou záplavou barevných stuh...
...přesto pamětliv toho blaženého usínání na slamníku.

Ženu se na konec, abych stanul na počátku...
...a vydobyl si klid...
Abych si za peníze koupil volnost co jsem neztratil...
Autor Cybermud, 16.02.2009
Přečteno 255x
Tipy 2
Poslední tipující: Mbonita
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Co je to úspěch?
Radost,dar,stovek pár...
Stojí duše zmar,zbyde cár,pár věcí
přeci
o tom to není...
úspěch je pro mě hlavně uspokojení
vím,znám,dám...

16.02.2009 13:09:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí