Ona si nemůže pomoct

Ona si nemůže pomoct

Anotace: O bezmocnosti života nebo spíš lidí...

Sbírka: Jízdenka do Francie

Ona si nemůže pomoct a topí se
s rozzářenými slzami na oknech
za bezstarostné starosti modlí se
své rány slepě fouká v příkopech
pro nejmenší kousek pochopení
by udělala všechno
obětovala sílu k přemýšlení
a zdá se, že je to jedno.

Ona si nemůže pomoct a zoufá
obouvá boty, ve kterých nemůže chodit
vyčítat věčnému světlu tmu si troufá
je těžké poslední jistotu ztratit
a oni jí ani trochu nepomohli
prostě jí jen ignorovali,to je vše
za své krvavé sobectví nemohli
drak, co nemá zuby, přece nekouše!

Ona si nemůže pomoct a nevěří
nevěří ničemu, nikomu, v nic
je jiná než povrchní, jak tvrdí někteří
lituji jí, protože znám jí víc
neobyčejně silná a statečná
pro lásku žila, žije a bude žít
možná si nalhává, že je zbytečná
svá zklamání neumí si odpustit.

Ona si nemůže pomoct a utíká
před sebou, světem i přede mnou
touha zrazovat se jí netýká
vyzařuje zoufalost němou ozvěnou
myslí, že když dospěje, nebude se bát
vše bude nádherně zbytečné
že jí její přítel bude mít už navždy rád
a věřit v lásku, to je statečné.
Autor Shark Princess, 16.02.2009
Přečteno 297x
Tipy 1
Poslední tipující: DalfaSalfa
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí