Ten který na nás shlíží

Ten který na nás shlíží

Anotace: :(

Z mramorové žuly tyčí se pomník masového vraha
tyčí se do výšky až ptáci musí měnit směr
proč zvěčńovat osobnost, která toho tolik vzala
životy, domovy, ale důvod jsem nenašel.

Proč oslavovat někoho, kdo neštěstí vnesl mezi národy
kdo neměl pochopení, jen zneužil moc mu danou
kdo zabíjel skrytě, jen aby prosadil své názory
a místo pomoci rozdával lásku zrádnou.

Tisíce rukou tepou v skále jeho obrys
tisíce dlaní silou svírající dláto
básníci vzletnými slovy kurdrlí jeho popis
místo, aby na něj vrhali bláto.

Důstojnost je pokořena,
drží se jen náhody
umírá pravda, která je znesvěcena
a kterou lze psát jen na záchody.

Snad přijde čas, kdy prosvětlí se
činy toho jenž na nás shlíží
že pravda zas jednou projeví se
a ten čas se už blíží.
Autor Ďábel sám, 17.02.2009
Přečteno 242x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí