Stíny - Jaquese Prévet

Stíny - Jaquese Prévet

Anotace: tato básen vše vystihuje.musím se s Vámi o ni podělit.

Jsi tady
naproti mně
ve světle lásky
a já...
jsem tady naproti tobě.
S písničkou štěstí
ale tvůj stím...
tady na zdi
žárlivě střeží všecky okamžiky mých dní.
A můj stín
slídí zas ve stopách
tvé svobody.
Přitom tě miluji.
A ty zas mne.
Tak jako milujeme život nebo léto
ale jako hodiny, které jdou po sobě
a nikdy neodbíjejí společně.
Naše dva stíny jsou si v patách
jako dva psi z jednoho vrhu,
puštěni ze stejného řetězu.
Oba dva neúprosní lásce štvou se za ní
věrní jen svému pánovi
své paní
čekají trpělivě
A přece plní úzkostného chvění
na naše odloučení
čekají
až skončí naše životy
i naše láska
až jim smrt hodí naše kosti
aby je popadli
aby je zahrabali do věčnosti
a zároven se sami ukryli
v popelu touhy
pod troskami času
Autor Sapphire - Taitiniatin, 17.02.2009
Přečteno 293x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí