K mámě

K mámě

Anotace: O holčičce z dětského domova.

Dnes krásně svítí sluníčko
a jaro je už všude znát
milenci chodí po parku
a děti na písek si hrát

Jen jedno malé děvčátko
to tuze smutné je,proč?
Proč s jinými dětmi si nehraje?

A když pak maminky své děti domů volají
tu ona sklopí oči,pláče mlčky potají
I ona pomalu odchází,
jakoby se jí vůbec nechtělo
nejde domů,to dobře ví,
jde tam,kde je plno dětí,
které matky nechtějí.

Večer když uléhá má stejné přání,jako předtím:
Maminko,vezmi si mě domů,já nechci tady být,
kde jinde než u Tebe teplou náruč a lásku mám mít,
ráno stejné zklamání,není u své maminky,
snad zítra,pozítří,
přijde pro ni a vezme si ji navždycky.
Autor edithka, 18.02.2009
Přečteno 252x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, kikis, Mounkey
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká básnička, plná citu.

20.02.2009 12:52:00 | Kapka

Vítej:-)

19.02.2009 12:54:00 | kikis

Vítej na literu...Pro začátek moc hezká básnička...Ze života a to se mi líbí...V dnešní době je natolik dětí v domovech až mě to děsí...Přála bych všem dětem lásku a rodinu, úplnou...Ale bohužel vím, že to nejde...

Básníčku tedy chválím a dávám ST!!!

18.02.2009 20:58:00 | Mounkey

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí