Paradox tlejících srdcí

Paradox tlejících srdcí

Anotace: ... asi krize v náladě nebo co...

***

1. Před domy malíři a metaři
bezlícně pochtívají korunu,
ale Ty se jen ušklíbneš. Po tváři
Ti stékají dvě deci rumu.
Provazce černozemí v podřepu
srazí nebe do ňader,
ale nikdo ani zástupy na řepu
nechápou. Bavarder!
Prý kdysi malíř, zítra už metař
zaslíbený sezóně.
Pod domy shrabuje zbytky léta
a přezrálý um v Sorboně
hledá poslední gamety veta!
Stápí se v žalu, chvíli ve víně...

Už je to definitivní.

Zametám z chodníku arkýře
snítků Tvé hýřivosti.
V sítu zcedím mdlé malíře,
co odbyli minulosti...
Všechno bylo jinak, než jsem chtěla
žít!

2. Spoutaná neskutečnou oranžádou
vláken - Technické služby města Olomouce -
maluji na chodník arkádou
střepů 23.září - uprostřed Tvé ruce
a zaháním žízeň estetikou rýmy.
Všechna pro a proti - bezkřídlé holuby
a vzpomínku na PODZIMY
naše
hodím do koše
na recyklovatelný odpad!
Autor Jasmin de Paris, 07.10.2005
Přečteno 325x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsem naprosto okouzlen. Chtěl bych s tebou jednou zaveršovat. 100.

08.10.2005 15:50:00 | jarynbacin

Jasminko nějak mi došla slova:) N.Á.D.H.E.R.N.É.!!

08.10.2005 08:21:00 | makretka

Děkuji. Ona mě původně napadla melodie, ale já se jaksi v notách nevyznám, na mysl příjdou jen slova a melodie :-)

07.10.2005 21:20:00 | Jasmin de Paris

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí