Zrcadlo

Zrcadlo

Anotace: nevěděl jsem, kam to zařadit.Je to de facto o všem, ale především o lidech....

Všejednotně zní Vivat le roi!
Nevědomí poučení minulostí
Masa svádí nelítostný boj
Tisíce pohánění zlostí

Zima okupujíc červen bez skrupulí
Pod zámkem zajištěná otevřenost
Pero ideu na třetiny rozpůlí
Pergamenem neodůvodněná prověřenost

Vzduchem line se beze zvuku hudba
Z minima dáno opojení na maximum
S těmi nejnižšími nejvyšší čeká sudba
Karel Marx ukázal světu svůj um

Pythagoras, jenž zavrhnul čtvrtou stranu
Když rovná se „c“ na druhou
Zemřít nechal Tolstoj Kareninovou Annu
Neviditelná vlna viditelně svádí boj s tuhou

Chůva oplývající něhou ukrutnou
Titulované hlavy zaskočila rozcuchaná pleš
Černým zlatem za nedlouho svět protnou
Kožich, jenž neobydlela jediná veš

Dle statistik i jinde našla se voda
Mečem a ohněm prosadila se volnost
Pro tekutinu napsala se nejedna óda
Naše mravy však jinde jsou necnost

Jedinec zaháněný zlostí
Sám svádí nerovný boj
Vědomě poučen minulostí
Samotářsky zní Le roi est mort….
Autor Breakthru, 19.02.2009
Přečteno 269x
Tipy 5
Poslední tipující: kikis, greapy
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherná básen,Pěkný závěr a dobrý rytmus.Proto ST :)

22.02.2009 21:24:00 | greapy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí