noční pohled...

noční pohled...

Anotace: na dohled...

hlídač v muzeu voskových figurín
prochází ztemnělým prostorem chodeb
spoře oděných
nouzovým osvětlením
prohlíží si tváře mocných
představy se probouzejí
vládcové ožívají
a
v patách jim kráčí
podivný stín...

Faraón Džoser
a v přítmí roucha
záhadná postava
rádce Imothep...

Král Šalamoun
a za jeho zády
z hlubin neznáma
mudrc Nathan...

Císař Fridrich
a v pozadí
mág Scotta...

legendární válečník Artuš
za kulatým stolem
a kolem rozprostřen
čaroděj Merlin...

možná je to stále
jeden a tentýž
muž tisíce tváří
mystik
vynálezce
moudrý přítel
poradce panovníků
příchozí z úsvitu věků...

nesmrtelný
učitel a básník
co v rozkvětu civilizací
a blahobytu mysli
pokaždé pravil:
,,Čas se nachýlil
můj úkol zde končí
ale
jednou se vrátím
s jinou tváří a jménem
jednou se vrátím
až zas
přijde čas,,...

jakou podobu má asi dnes?

kdo ví...

možná...

je v každém v nás...
Autor enigman, 20.02.2009
Přečteno 340x
Tipy 34
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, Holis, střelkyně1, F50.8, fab four, Mbonita, Mario de Janiero, spare, voedor, NikitaNikaT., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

atmosférické, chytlavé, chytré... perfektní

10.05.2009 23:58:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Z více úhlů pohledu stejný postřeh: Hodně dobré!

24.02.2009 00:56:00 | F50.8

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí