Maska

Maska

Anotace: Co na to říct.

Otevřené okno, pach večeře, hlasité říhnutí do noci, procházka ztrácí pocit čistoty,
nejapný zvuk je jak černá maska
na tváři noční krásky.

Polostín, stoupající cigarety dým,
kočičí mňouknutí, boty šoupnutí,
jako výstřely musí znít milencům do uší,
kteří nic netuší.

Noc je tmavá, měsíc mdlý,
žhavý konec cigarety pochodní,
tělo svlečené, úlekem ruce vztyčené,
nocí zazní vzdech milostný.
Noc přeje záhadným.

Noc, ta kráska bez masky
klade své otázky,
vratké kroky, klepot hole,
kašel kuřáka, tvář bez masky.
Noc přála milencům.
To jen slepec vrací se z vycházky.
Autor Milbau, 20.02.2009
Přečteno 418x
Tipy 5
Poslední tipující: Tacca, Agniezka, Markéta Hl., Květka Š., Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..pěkně píšeš..:-))

26.03.2009 11:20:00 | Tacca

Zvláštně působivá báseň.

20.02.2009 12:23:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí