..motto..

..motto..

Anotace: ..přetvářka nevraždí..přetvářka nebolí..mluví však za toho..kdo klame okolí

Sbírka: ..mimochodem..

Motto je heslo dní a moudrá rada rad
Pokud jej zvolíme, chce podstatu to znát
pokud jej citujem´, pak ponořme se v něj..
A hlavně řiďme se, tím mottem: děj se děj

Mít motto o smíchu, když v nitru dřímá žluč
vážně je úsměvné, jak chůze obouruč..
Ostatní závidí pak možná pouhý blud
který se uhnízdil, kde místo hlavy sud..

..neb ten kdo směje se a klidné nitro má
z toho kol dokola čpí láska vědomá..
Takový jedinec - je dalek záští žít..
netrpí závistí..nemusí soupeřit..

Chceš-li se tedy smát – by druhý záviděl
Chovej se rozhodně dle platných pravidel!!
Mít úsměv ve křeči - tak trochu naoko
Je klesnout o stupeň..o dva..i hluboko..
Autor šuměnka, 20.02.2009
Přečteno 422x
Tipy 11
Poslední tipující: j.c., Aka Kiss, enigman, NikitaNikaT., Kapka, Rbb
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Já zpíval, plakal a někdy se i smál
že závist vbudilo mé štěstí utajené
o němž kdysi básničky jsem psal
Pak slovo k slovu jak duha se klene
však šťastlivce činy podlé srazí,
to autor přetvářky se zachechtal
svou duší, co obrazem je sazí
===
Jiří senior

22.02.2009 10:32:00 | j.c.

líbí

pradivé to stopro je jen někdy nelehko se to realizuje ST

21.02.2009 20:26:00 | Aka Kiss

líbí

Naprosto souhlasím, hezky jsi to napsala.

20.02.2009 17:18:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí