Samotář

Samotář

Anotace: zase jarní deprese

K smrti unavený
životem znechucený
bolestí obdařený
ve smutku uzavřený
nehoden odpuštění.

Lidmi prokletý
soupeři ubitý
láskou opomenutý
neklidem obepnutý
okouzlený smrtí.

V kameni zatvrzelý
hrůzou oněmělý
v duši osamělý
v mysli potemnělý
schoulen pod postelí.

V barvách popelavý
smrk jsem opadavý
poražený hravý
falsifikát pravý
podepsaný krví.

Záští spečený
bacil vyléčený
epitaf nedořečený
ve věži uzamčený
toužíc po povznesení.

Proč žít ve smutku?
Proč dál snášet strasti světa?
Podlehl jsem zlému skutku
Tak ať už zazní sladká věta:

"Popravčí četo: Pal!!!"
Autor Ondřej, 22.02.2009
Přečteno 402x
Tipy 10
Poslední tipující: Princezna.Smutněnka, fuu, Montynka, BARBYE, Rolnička, Anne Leyyd
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Život nám dává zabrat, vid´ ?

23.03.2009 17:39:00 | BARBYE

Tvá báseň mě zaujala. I když je opravdu pesimistická a hodně smutná. Pevně doufám že takové nálady nemáš často! Dávám ale Tip :)

11.03.2009 21:48:00 | Anne Leyyd

Polem dozrálých klasů
proletět k obzoru
A vzadu na rozcestí
Tam u těch božích muk
Prostřelit si hlavu

(Irena Dousková)

24.02.2009 19:21:00 | Ludmila Ježová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí