Černá a bílá

Černá a bílá

Anotace: Čená a bílá. To jsou dva protiklady,dva odlišné póly,dvě odlišné osoby.Přesto když se spojí,vytvoří tím něco,co tvoří základ světa

Jsme jenom klávesy,
mezi zemí a nebesy.
Časem uzamknuti,
v melodii života a smrti.

Já život dávám,ty ho bereš.
Já tvořím,ty ruku ničitele ženeš.
Jako šachoví jezdci černí a bílí,
bez nás život by byl černobílý.

Jako život bez smrti
smrt bez života
Já šachovým mistrem jsem,
ty šachová figura černá a bílá.

Nemůžeme žít spolu,
nemůžeme žít bez sebe
a já se tě ptám:
Jak se nám povede?

Já všemi lidmi odmítán,
utíkám do světa svého.
Na papíře zlatým písmem napsaného.

Jenom verše a sloky,
to je základ všeho.
Jenom tyto dva elementy,
jsou autoři všeho.
Autor raconteur, 22.02.2009
Přečteno 330x
Tipy 4
Poslední tipující: lucajda89, Paulín, Markéta Hl., Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Výstižně napsáno
jak den a noc
jak smrt co přijde na pomoc
jak světlo co tu je i není
jak vše a nic.
Tak co chceš víc?

Trefils to.

22.02.2009 18:36:00 | Paulín

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí