Nejsem ve své kůži...

Nejsem ve své kůži...

Anotace: ...

Jak rozladěné rádio
bez knoflíků a antény,
je mi dnes trochu nemilo,
zachrčím tóny dojemný.
Těžko mě někdo naladí,
budu jen šumět v pozadí.

Jak stará bunda v šatníku,
naskrz prožraná od molů.
Jak plný sešit v šuplíků
nesplněných úkolů,
všech tužeb, snů a přání,
napsaných toutéž dlaní.

Jak zfalšované bankovky,
co ztratili svou hodnotu
- na nulu klesly ze stovky.
Jak akciovka v bankrotu,
jak shnilé prkno od plotu.

Jak jedna bota od páru,
bez druhé význam postrádá.
Jak prázdná sklenka na baru
a s ní podivná nálada
mi víří mojí duší
víc než se možná sluší.

Jak zaseknutý revolver
a střelec pouhý amatér.
Jak záhon zvadlých růží...

Co ti k tomu víc mám říct?
Dnes nejsem ve své kůži...
Autor Flamy, 22.02.2009
Přečteno 498x
Tipy 8
Poslední tipující: J.U. Ray, Mario de Janiero, Kapka, NikitaNikaT., gentoo, CorrimsonTom
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Obdivuhodný text. Zasloužil by zhudebnit a zpívat.

28.02.2009 23:20:00 | Mario de Janiero

Moc pěkně napsáno, zajímavě a výstižně.

22.02.2009 20:20:00 | Kapka

Jj, obraty mne skutečně zaujaly, zpracování se mi líbí, je to trochu něco jiného, než tu čítávám... dobré, opravdu moc dobré.

22.02.2009 19:42:00 | NikitaNikaT.

zajímavá přirovnání a obraty...

22.02.2009 19:24:00 | gentoo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí