Pověst,ta by ráda...

Pověst,ta by ráda...

Anotace: ...

Pověst,ta by ráda vlastním tělem
zbavila se pout těch chorých duší.
Radit totiž nikdy nepřestane,
co má člověk ctít a co mu sluší.

Láska umí víc než slovem měřit
metrem,jehož konec v dým se ztratil.
I tak bude motýl stále věřit
žáru,který jeho křídla spálil.

Alkohol svým štěstím lepí jazyk,
suchou poušť mrak slunce tvrdě stíní.
V polojasnu oči slyší na zvyk,
jakmile se pohled láhví zmíní.

A život?Tvář budí líce básně,
rub čítaje cíl rytmu setmění.
Po bolesti zubu časem dásně
utopí se v rýmu zapomění.

Závist slepým zvonem bouří k cele,
v uzamčené hanbě,co svůj vztek léčí.
Radost,to je píseň..to je celé,
falešný tón vymírá po meči.
Autor Zdenek, 23.02.2009
Přečteno 246x
Tipy 7
Poslední tipující: Quigleika, NikitaNikaT., fab four, bastien, Mbonita
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pro mě zajímavá báseň.

27.02.2009 22:25:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí