Víte co to je?

Víte co to je?

Anotace: ... kamarádka potřebovala hádanku pro syna na maškarní, poznáte, jaká byla jeho maska?

první verze:

Dává teplo z kamínek
hraje všemi barvami
sen tam žlutý plamínek
chvílemi i červený

druhá verze:

Hoří v kamnech, teplo sálá
hlavně v zimním období
maminka mu najíst dává
až plotýnku roztopí
nejradši má polínko
víš jak bývá nazýván?
napovím ti malinko
je dobrý sluha, špatný pán

finální verze

Pálím, hřeju, dělám dým
víš jak bývám nazýván?
jen malinko ti napovím
jsem dobrý sluha, špatný pán

Tak změna!
nakonec byla i předchozí varianta zamítnuta
a tvořila jsem dál:

Plamínek hoří plápolá
v kamnech co v kuchyni stojí
na svíčce na dortu radost ti udělá
v pekle s ním čerti si topí

až se konečně podařilo:

Malý hoří na svíčce
velký zase v kamnech
popálíš se velice
když si na něj sáhneš
Autor Sandra_T, 24.02.2009
Přečteno 433x
Tipy 8
Poslední tipující: Bíša, enigman, 6thSun, danaska, Markéta Hl., Mbonita
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zapálenej vodník...

24.02.2009 20:27:00 | enigman

Jé, to je hezoučké. Těším se na další hádání.

24.02.2009 11:18:00 | danaska

uhodla, šikulka! ;-) tak já běžím koupit tu čokoládu - kdy se pro ní zastavíš? :-)))

24.02.2009 10:03:00 | Sandra_T

ohéééň...dostanu čokoládu?:-)))

24.02.2009 10:01:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí