Nejdelší měsíc

Nejdelší měsíc

Anotace: ... lepší už to nebude... nebo nevím..

Sbírka: Lehce neveselý přístavní věci

nejdelší měsíc je ten
mezi únorem a březnem

osudový noci ze sobot na pondělí
/-ač zní to proflákle/
kreslí po sněhu

/když do nejistot se pouští napětí statisíc voltů,
vzmáhá se horečka postapokalyptickýho rána.../

je zbytečný říkat
že vykřičení světu všech
hloubek
mění dráhy polární záře
/i když zatím zůstává nevyslyšeno.../

trhá a bolí
skrz průchody
kterýma spolu nikdy nepůjdem
/-dokud bude trvat měsíc
mezi březnem a únorem/

a na prknech jeviště se před potleskem na lásku neumírá

hlásají vitrážový okna omšelýho paneláku...
.

/přitom střechy Červenýho města zůstávají v mlžným oparu délkochvěvných časů
.
dokud se tam zas nevrátím.../
Autor fialová, 24.02.2009
Přečteno 329x
Tipy 12
Poslední tipující: adida, NikitaNikaT., Vlk v rouše, jedam, enigman, kikis, gentoo, Petbab, Jana M.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myšlenková a čtivá báseň, která má hodně do sebe.

01.03.2009 14:05:00 | NikitaNikaT.

má to místy velmi zajímavé prvky, které jsou jaksi úvahové...

24.02.2009 19:51:00 | kikis

zaujala mě...

24.02.2009 19:50:00 | gentoo

Pěkná.

24.02.2009 16:49:00 | Jana M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí