Miláčkovi

Miláčkovi

Anotace: taková obrazová, třeba někdy nějaká učitela češtiny při těch nesmyslných rozborech přijde na to, co tím chtěl básník říct

Sbírka: Miláčkovi

Tvá syrová koťata miláčku
zanechala na mých zdech
otisky tlapek

Tví hraví pošetilí miláčci
pošlapali mé čisté stěny
a jedno z nich tu pořád ještě ťape
na pohovku se sápe

Zavolej si ty své nedovařené děti miláčku
já nemám rád bahno na svých zdech
a pošlapané křeslo, to mě štve

Zhasni tu cigaretu a hraj si s nimi
nenuť mě je dovařit -
- tvá syrová koťata, miláčku
Víš, že maso z nich jde na dračku

Vidíš? Ty stopy nejdou dolů
asi tam zůstanou
navěky zůstanou
I když se tvá koťátka již dávno uvařila v kočky
Autor Bůchví..., 25.02.2009
Přečteno 326x
Tipy 7
Poslední tipující: Lady Carmila, Alasea, malá čarodejnice wiggová netopýrková, Rolnička
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

já sice nevím, co tím chtěl básník říci...ale na mě nezáleží:-) líbí se mi obraty a závěr

03.03.2009 10:37:00 | Lady Carmila

hmmm, no já pevně věřím, že víš, co jsi tím chtěl říct...
já to nevím, ale přijdu na to...

27.02.2009 07:37:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí