Toulky nikam nevedou a slova tváře mokří

Toulky nikam nevedou a slova tváře mokří

Anotace: Nejsem kamarád rytmických básní davajících smysl.

Plášť zmáčený deštěm
a tváře slané,červánky.
Slunce nehřeje,
jen malé světlo za kopcem
a bol bez zvláštní pozvánky
zavítal navečer.

Mráz štípe, oči červené,
prokřehlé tělo, spánek v zapomění,
setmění padne a noc nemine,
dokud se z kukly
v motýla nepřemění.

Černé siluety domů.
V dáli černoucí je les,
nohy se vlečou do povzdálí
Do prázdna kdesi vyje pes.

Cíl cesty-rezignace-neznámý.
Hledat štěstí či ztratit odhodlání,
však to je dávno ztracený
a štěstí se nad hladinou sklání.

Slova, ach, slova, jak jste vážná.
Tou vážností jsou moje ústa bolavá.
A hořkosladký podtón si semnou pohrává,
Ach, slova, jste tak prostopášná.
Autor SWEET13, 25.02.2009
Přečteno 317x
Tipy 7
Poslední tipující: Rolnička, padající do neznáma, kikis, Oťas, Natálie T., Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Posmutnělé toulání a slova tvé básně se mi moc líbí.

25.02.2009 17:28:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí