Trampota.

Trampota.

Anotace: ...nejen pro Lucii Teru

Sbírka: Na křídlech andělské touhy.

Jsou chvíle zšeřelé, kdy člověk je lenivý,
nic už ho nebaví a svět je šedivý,
člověk má starosti, div k zemi neklesá,
jediný recept mám, sám vyjdu do lesa.

Že boty zašpiní mi bláto a z cesty prach,
že nohy budou bolet, z toho já nemám strach.
V lese mech a suchá tráva kročeje mé tlumí,
s pokorou tu člověk žasne, co příroda umí.

Příroda se vystrojila, ptáček zpívá tu,
datel s čepičkou červenou, hříbky jsou v sametu.
V trávě se vám tady sešli, samí velcí kluci,
to je ale překvapení, zdraví jsou jak buci.

Snáz se v háji zapomene na každou trampotu,
do kroku si k tomu broukám, zas mám dobrou notu.
Čas se tu zastavil, slunce se k zemi kloní,
člověk si odpočinul, život mu zase voní.
Autor ota.pé, 26.02.2009
Přečteno 367x
Tipy 15
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., Lucie Teru, 5thelement, WAYWARD, labuť, Jiparo, 6thSun, kakaoo, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Koukám, že básenka daného človíčka potěšila, do je dobře. Procházka v lese, to je balzám na bolístky, všecka trápení a smutky. Však ještě lepší je, projíždět se v něm... na koni. :o) Těším se na jaro, ještě víc, na léto.

01.03.2009 14:30:00 | NikitaNikaT.

Děkuju.........a máš pravdu.......miluju procházky v lese

27.02.2009 22:34:00 | Lucie Teru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí