Obchod s bublinami

Obchod s bublinami

Anotace: -

Sbírka: Deset

V obchodě s bublinami
všichni se smáli
mýdlovým operám
ve kterých hráli

ze snů a saponu kulaté štěstí
nechytíš do dlaně jinak se rozplyne
ze snů a saponu po něčem teskní
snad po všem o čem tak významně mluvíme

veselí prodavač
kapánek při těle
ikonu maloval Madony
a Jana Křtitele

svým prstem v mýdlové pěně
a všichni okolo s úžasem zírali
takhle tu ostatně maluje denně
tiše mi pomluvy do ucha šeptali

v tom krámku zapadlém
strávil bych věky
nechal bych ty venku
ať puknou vzteky

jedna z těch bublin jen tak si praskla
leknutím mistr si rozmazal dílo
jako když postřelí Fidela Castra
všechno to mýdlové rázem se slilo

pár lidí odešlo
mnozí jsme zůstali
abychom na nový
obraz si počkali

a malíř prodavač našlehal z pěny
nanovo bělostné nestálé plátno
započal malovat úšklebek ženy
v půlce mu zmizel zas- jenže co platno

a tak to chodilo
dílo co dílo
cokoli vytvořil
zase se slilo

nakonec zeptal se jeden hlas z davu
proč jako Sisyfos takhle tu blázní?
Přestaň si s tímhle lámat svou hlavu
prostě už dost mám děl, co visí na zdi.
Autor Bolder, 27.02.2009
Přečteno 331x
Tipy 3
Poslední tipující: kikis, prync, Markéta Hl.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí