Kalich

Kalich

Anotace: .............

Víno má barvu rudou a jiskrnou
ta vůně rozlévá se po okolí
každý kdo se moří vinou
neodolá tomuto nápoji

hltavě doušky i šašek polkne
by zahnal svou smutnou tvář
a se baví se smíchem z plných plic
jen král tam tiše sedí zachmuřenou líc

ztratil on totiž svou jedinou dceru
ví že nespatří ji víc
zemřela ona zemřela toho rána
svým milencem ubodána

král pátra v kalichu svém
zda vína dosti má
a šašek vzdávajíce se her
po jeho boku usíná

na popravišti zatím dav řvoucí
snaží se zdrceného milence hlasy ztlouci
on zabil jim totiž krásného anděla
krásnou osobu co zlobu v sobě neměla

ten na poslední záchvěv jeho touhy
dává oprátku sobě sám
aby zkončil tento den dlouhý
tiše řekne :"já zlomené srdce mám"

šašek pozvedá kalich a za oknem burácí dav
jest dokonáno králi už není ten pyšný páv
co jen do zrcadla na sebe hleděl
a vaši dceru umořil žárlivým jedem
Autor Akanishi, 28.02.2009
Přečteno 401x
Tipy 3
Poslední tipující: Vratislav, brooklyn
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Špatné to rozhodně není. Vím, že psát balady není jednoduché, ale občas se mi verše trošku drhly. ;)

28.02.2009 10:46:00 | Mademoiselle Drea

vypadá to tu náhodou hezky, na tom modrém podkladu :) a líbí se mi první strofa :)

28.02.2009 10:45:00 | brooklyn

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí