Kolotoč

Kolotoč

Anotace: ... touha dostat se z kolotoče ven ...

Zavřená v místnosti
Již zdobily bílé stěny
Ztracená ve vážnosti
Sama s hlasem ozvěny

Tři osoby
Jejichž životy setkaly se
Snad pouhou náhodou
Cesty brzo rozetly se
Setkání stalo se dohodou

Bodání nože
Jimž hořel každý nádech
Zamřížované lože
V hlavě zmatek po tolika pádech

Žilou dávky necitlivosti vnikají
Bílá a vše se točí
Zvláštní věci v mysli vznikají
Pak už není čas - čeká kočí

Několik dní bez svitu
Napadly hromady sněhu
Kočí už přidává do kmitu
A Slunce rozdává svou něhu

Zmizela bolest
Zacelila se rána
Může jít dál jednou z cest
Doma však svoboda je odebrána

Slunce svítí
Paprsky hladí její tvář
Pomalu rozkvétá kvítí
Vrací se ta její zář

Na jak dlouho?
Ptá se
Než znovu vemou jí svobodu?
Jako zlý kolotoč
Všechno zdá se
Ještě týdny než...
Osud splní dohodu
Autor Denael, 28.02.2009
Přečteno 281x
Tipy 10
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, Atropa bella-donna, kikis, fuu, LittleTear, Emira
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a přece se točí,chce přidržet

01.04.2009 15:48:00 | Radek.oslov.Šafárik

nebo také nesplní, ale nechci, abys mě zabila, takže splní :-)

05.03.2009 10:02:00 | fuu

ST moc pěkný :)

28.02.2009 13:53:00 | Emira

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí