Starý básník

Starý básník

Anotace: psaním básní jsem vždy vstoupila do tajemného světa kde bylo krásně a bezpečno ...

Sbírka: Vzpomeň, i když mrak je na nebi, Slunce za ním svítí.

Bílá stránka zvala pero básníka
a ten si nechal něžně od své můzy
našeptávat verše.
Pero letělo jako plachetnice,
která má dobrý vítr ve svých plachtách.
Unášen polibky můzy
psal hladov, žízniv,
a přeci to nevnímal.
Byl v jiném světě.
Mladý, i když stár.
Blikavé světlo petrolejky
ozařovalo jeho stříbrem
rozkvetlé skráně.
Teď už jeho básně nikdo nečetl,
i když byly skvělé
jako nejlepší víno.
Opojné a vzletné.
Jaký smutný konec
by někdo řekl.
A stařec psal dál
šťasten, že může psát.
Autor Lady L, 28.02.2009
Přečteno 364x
Tipy 4
Poslední tipující: NikitaNikaT., kikis, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tohle moc hezky napsané.

06.04.2009 21:20:00 | NikitaNikaT.

kde je staří,nezvat ho dál,kdo to zastaví

28.02.2009 15:08:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí