Slova

Slova

Anotace: vzletná slova skládat bez ladu a skladu...

Vzletná slova skládat bez ladu a skladu
chór, rozeta, amplion...
Myslíš, že vyčníváš z davu,
že básním udáš tón?
Ach marnosti!
(povzdechl by moudrý
jak troufám si tvrdit,
ač mě moudrost schází)
snad z volnosti
snad z mládí
prameníš...
Není vše dokonalé, co vymyslíš si ty
vše není věčné, i když doufáš v to,
že promluví k tobě hlasy v listí
a ověnčen slávou budeš najisto.
A proto nech se vést tím světem v sobě,
vždyť každý člověk je malý svět,
však stejně jednou spočineme v hrobě
a zůstane po nás jen pár vět...
Na náhrobcích v tom tichu zdí
jen jméno, život, úmrtí
tam, kde pro nás poslední
písně zní...
Autor zíťa 2, 28.02.2009
Přečteno 256x
Tipy 9
Poslední tipující: Holis, WAYWARD, Psavec, Demedalex, jedam, Maro Deives
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...za ST

01.03.2009 11:46:00 | WAYWARD

Je to tak... tak úplně dokonale čiré...

01.03.2009 00:04:00 | Demedalex

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí