Sen

Sen

Anotace: Každý má své sny. Sny které nás ženou dopředu. Víte co je váš sen?

Sen jako hlas sirény zní
Láká své oběti co nejdál
S přáním na rtech že se vyplní
Zjistíme že se pouze zdál.

Vstupujeme do svých snů
Hlasu tiše nasloucháme
Nepoznáme rozdíl dnů
Srdce nás vede a následuje.

Sny jsou na dosah ruky
Proč se jenom nesplní
K pláči soužíme se muky
Nemáme nic než čekání.

Vztek, radost, smutek a chtíč
Smysly se do sebe mísí
Při probuzení mizí všechno pryč
Jsou pak najednou jako cizí.

Sen nás hlasem svým volá
Vtahuje nás pořád blíž
Denně se opakuje dokola
Nepoznáš nadále jestli sníš.

Sny mohou být různé
Na každé osobě záleží
Malé, velké, krásné, hrůzné
Každému ten jeho náleží.

Ať již peníze nebo lásku
Přeje si každý z nás
Klademe si jednu otázku
Proč se nám jenom zdáš.

Každé ráno po probuzení
Mysl vzpomínka oživí
Pak následuje zmatení
Kdy se sen zase objeví.

Sny jsou zdrojem problémů
Trhají lidskou duši na kusy
Bez nich je konec nadějných dnů
Pořád dokola zdát se musí.

Sen může být jako měsíc
Od Země tolik vzdálený
Pak dlouhá cesta k němu náleží
Jeho krása ze svitu pochází.

Sen může být jako voda kapalný
V dlani protéká mezi prsty
Na dosah a přesto vzdálený
Pohrává si s naší myslí.

Jsou sny mučení či krása
Nikdo na to neodpoví
Osud si s námi pohrává
Mysl či srdce nás osvobodí.

Když se některý náš sen
Může splnit každou chvílí
Pak radost se smutkem se mísí
Snad se splní následující den.

Co je to vlastně sen
Přání, touha, nedosažitelné
Lidská emoce či vjem
Při spaní jsou splnitelné.

Když sen se naplní
Čekání se vyplatilo
Pak jako růže zavoní
Myšlení naše pohltilo.

Iluze nebo čistá realita
Na tom již nezáleží
Sny jsou součástí života
S přáním o jeho splnění.
Autor Riddick-CZ, 28.02.2009
Přečteno 231x
Tipy 2
Poslední tipující: Anne Leyyd
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkně píšeš! Je to dlouhé ale opravdu povedené!

09.03.2009 23:01:00 | Anne Leyyd

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí