Máme konec února...

Máme konec února...

Anotace: ..lehce nerouhačský snění..

díročerný vyčkávání sedmýho nebe
uprostřed oranžově ořezaných mostů
polozmoknuté tramvaje
bílé hodiny, co neodbíjí mezníky mezi pikosekundami žití
zelenonápisový vítr zvedá sukně a prach
a taky tlak v mých žilách...
zašlapaný příboj slov a skutků

zvenčí stanice Karlovo náměstí
kde hrdě čekám na smilování
..nevím
nevím, kde je nahoře, kde dole
kde dobře, kde špatně
ale nejhůř bývá bez TEBE

mezi polorozbitýma sklenicema
v nichž býval chlast
ten,
který teď pálí mý vnitřnostě a bouří usouženou krev

máme konec února
jenže jaro rozmarné je poztráceno
za kupkami ušmudlanýho sněhu,
kterej napad až po Vánocích...

tolik křičí na mě
nelásky žití
a život sám je profláklou veličinou!

no, kdy už pro mě přijede POSLEDNÍ metro?
kdy mě odveze napříč morovou bouří
do oázy utěšení..?
ne, to tvé sbohem nebylo poslední!
.

snad se v těch dalších sto padesáti letech
ještě jednou, -JEDNOU! neminem...
.
Amen...
Autor fialová, 01.03.2009
Přečteno 250x
Tipy 5
Poslední tipující: adida, enigman, Joyo, labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

prokvetlí březnem...

02.03.2009 00:13:00 | enigman

Hezky si autorka pohrála se slovy a dohromady to dává příjemné čtení. :o)

01.03.2009 14:43:00 | Joyo

hezká pocitovka...

01.03.2009 14:23:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí