Konec dětských snů

Konec dětských snů

Anotace: Na dětství v dobrém vzpomínat se má... avšak tato dívka vzpomínky dobré postrádá... V dospělosti štěstí hledá.... a nalézá...

Seděla v koutku
s panenkou si hrála
seděla tiše
snad otce se bála?
Seděla potichu
medvídka v náruči tiskla
mlčela, nepípla
nebrala nic vážně
světu se smála

Seděla u stolu
do knihy civěla
seděla, mlčela
do školy se učila
Zeměpis, dějepis
i zrádná matika
žádný problém
ani ta chemie a fyzika

Do zrcadla hleděla
když make-up na sebe patlala
linky, stíny, řasenka
na rande se chystala
První láska, první sex
první bolest, první pěst
Alkohol i nikotin
vše se zkusit musí
když holka dospívá
rodiče se děsí

Dnes o pár let starší
prochází se po bytě
dívá se a vzpomíná
jak v koutku seděla
s panenkami si hrála
u stolu učením se mučila
do zrcadla hleděla
první šminky si nanášela

Loučí se loučí
dětství jí končí
S prstýnkem zlatým
s mužem svým
Loučí se s rodiči
Dobře jste mě vychovali...
nikdy Vám to nesplatím

Avšak, dnes už vím
že do tohohle pokoje hrůzy
kde dlouhé hodiny jsem seděla
strachy se třásla
usedavě plakala
že do pokoje děsu
se již nikdy nevrátím!!!
Autor Gaia.M, 01.03.2009
Přečteno 261x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, Emma Kulíková, ziriant
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ach... asi chápu.

01.03.2009 23:48:00 | Kapka

Ač to v sobě nemá příliš kvalitního poetična (co se týče rýmu, rytmu a formální stránky) vzalo mě to za srdce. Velice silná výpověď - kdo se s ní dokáže ztotožnit, chápe.

01.03.2009 17:24:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí